Meny

Balkan Kombo - Pljeskavica + Cevapi + Vego

När du är sugen på allt...samtidigt! - En liten Pljeskavica, en liten portion Cevapi, en Balkan Vego. Allt serveras i en lepina (traditionellt pitabröd). Kajmak, ajvar och lök ingår. 360g kött, 200g grönsaker.

120:-

Cevapi - Stor (360g)

Tillagade på färskt kalvkött som vi själva maler, enligt traditionellt recept från Bosnien och Hercegovina. Serveras i en lepina (traditionellt pitabröd) som vi bakar själva. Kajmak, ajvar och lök ingår. 360g kött.

110:-

Cevapi - Mellan (250g)

Tillagade på färskt kalvkött som vi själva maler, enligt traditionellt recept från Bosnien och Hercegovina. Servers i en lepina (traditionellt pitabröd) som vi bakar själva. Kajmak, ajvar och lök ingår. 250g kött.

90:-

Cevapi - Liten (180g)

Tillagade på färskt kalvkött som vi själva maler, enligt traditionellt recept från Bosnien och Hercegovina. Servers i en lepina (traditionellt pitabröd) som vi bakar själva. Kajmak, ajvar och lök ingår. 180g kött.

70:-

Pljeskavica - 250g

En utsökt pannbiffrätt med ursprung från Serbien. Vår Pljeskavica är gjord enligt traditionellt recept på färskt kalvkött som vi själva maler. Serveras i en lepina (traditionellt pitabröd). Kajmak, Ajvar och lök ingår. 250g kött.

90:-

Pljeskavica - 180g

En utsökt pannbiffrätt med ursprung från Serbien. Vår Pljeskavica är gjord enligt traditionellt recept på färskt kalvkött som vi själva maler. Serveras i en lepina (traditionellt pitabröd). Kajmak, Ajvar och lök ingår. 180g kött.

70:-

Sopska Salata (Sallad)

En fräsch och smakrik sallad med ursprung från Makedonien. Baserad på ett traditionellt recept. Romansallad, tomater, gurka, lök, paprika och riven färskost från Bosnien. ca 450g.

85:-

Balkan Vego

En utsökt rätt som består av traditionella ingredienser från Balkan. Grillad paprika, aubergine och zucchini. Serveras med Bosnisk ost, romansallad, kajmak ajvar och lök. 250g. Nygrillade grönsaker.

85:-

Tillbehör

Kajmak

En självklarhet som tillbehör till många maträtter från Balkan. Vi gör vår egen Kajmak baserad på svensk mjölk och färskost. ca 50g

10:-

Ajvar

Ajvar är en kryddig sås/röra som görs framförallt av paprika. Ett måste som tillbehör när man äter Balkanmat. Ca 50g.

10:-

Färskhackad lök

Rå lök är en vanlig syn till många grillade maträtter på Balkan. ca 40g

5:-

Kolsyrad dryck

Välj mellan Loka, Fanta, Coca-Cola, Sprite. 33cl.

15:-