Stockholm Direkt – ”Här är vårens nya foodtrucks i Stockholm”

feb
26

Stockholm Direkt – ”Här är vårens nya foodtrucks i Stockholm”

Våren är här och det börjar bli dags att äta lunch i solen. Vad passar då bättre än att bredda matutbudet med lite fräscha foodtrucks? Här är några nyheter som kommer att rulla på Stockholms gator i vår.

Soltimmarna blir fler, temperaturen stiger och det blir allt grönare i parkerna. Optimala förutsättningar för att avnjuta en lunch ute helt enkelt. Men än dröjer det innan uteserveringarna öppnar för säsongen. Däremot rullar foodtrucksen på som vanligt och vi har därför stämt av vad det finns för nyheter i vår.

Cevapi Bosnian Streetfood är en av verksamheterna som precis fått sitt tillstånd utfärdat av Stockholms stad. Den kommer att börja rulla ut på gatorna redan nästa vecka.

– Jag är själv kock och har lite idéer på hur jag kan erbjuda traditionell bosnisk mat i Stockholm. Eftersom jag ville pröva konceptet först blev det en foodtruck, säger Elvis Begic, som äger Cevapi.

Stort intresse

Han beskriver menyerna som små men kvalitativa med fokus på traditionella rätter som cevapcici, pljeskavica och kalvsfärsjärpar.

– Vi har funnits i en månad och har redan 11 000 likes på Facebook, så intresset har helt klart varit stort, säger Elvis Begic.

Men är foodtruck-vågen på väg att ebba ut eller står den fortfarande stadigt?

En jämförelse av antalet registrerade tillstånd för mobila livsmedelsanläggningar som finns utfärdade av Stockholms stad visar att antalet verksamheter har minskat något sedan förra året. Just nu finns 78 registrerade, förra året var motsvarande siffra 93.

– Vi är väldigt nya, vi startade i december. Men jag tycker att folk verkar se foodtrucks som ett väldigt intressant och trevligt koncept. De man möter är jätteglada att det kommer något nytt, säger Marie Wahlquist som tillsammans med Andreas Brandt driver nystartade Steam Truck.

Läget viktigt

De ser nu fram emot våren.

– Nu kör vi mycket luncher måndag till fredag. Men så fort det blir lite varmare ska vi hitta lite platser där folk rör sig och kan äta i solen, säger hon.

Även Moso Jamrock Foodtruck som kommer att husera på Södermalm från och med nästa vecka märker av ett stort intresse.

– Om man vet vart man ska stå så är det ett absolut läge för att driva foodtruck. Det är fortfarande nytt för folk, de är trötta på den mat som finns på restaurangerna, säger ägaren Andreas Brolin.

 

Källa: Vårt Kungsholmen (stockholmdirekt.se)